DICSŐSÉG A HŐSÖKNEK!

A Magyar Csendőr Bajtársi Egyesület elnökségének döntése alapján az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóját megelőző napon megemlékezéssel és koszorúzással tisztelegtünk a budapesti új köztemető 301-es parcellájában a szabadságharc dicső emlékének és az áldozatok hősiességének.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.
A résztvevők a korabeli eseményekkel kapcsolatban meghallgathatták vitéz Ságvári Pál ny. honvéd alezredes úr és vitéz Dr. Gulyás István tiszteletbeli rendőr alezredes urak megemlékező beszédeit.
Nagy megtiszteltetés volt számunkra olyan autentikus személyek szájából hallani az események lefolyását akik tevékeny résztvevőik voltak a történelmünk alakításának.

"HÍVEN, BECSÜLETTEL, VITÉZÜL!"

Tóth Csaba

Comments are closed.