Csendőrnap 2021.02.14.

Vitéz nagybányai Horthy Miklós 1932. december 30-án kelt legfelsőbb elhatározásával február 14-ét csendőrnappá, csendőr ünneppé nyilvánította Magyarországon. Emlékezve arra a történelmi eseményre, amikor az uralkodó aláírásával szentesítette az országgyűlésben megszavazott törvényt (1881. évi III. törvény) a magyar királyi csendőrség (és a m. kir. rendőrség) felállításáról. A Csendőrnap 1933-tól 1945-ig nem csupán a magyar királyi csendőrség megérdemelt dicsérete volt. Ez a nap emlékeztette a magyarságot a csendőrség, gyakran ember feletti teljesítményeire békében és a háborúban egyaránt. Emlékeztetett a közbiztonsági szolgálat minden örömére és nehézségeire. Emlékeztette a magyar csendőrt, emlékeztette a magyar vidék népét, minden becsületes magyart a törvénytiszteletre, a becsületességre és a haza iránti kötelességekre!

Rendhagyó módon ünneplünk a mai napon, covid vírusveszélyre tekintettel nincs mód koszorúzásra és ünnepi megemlékezésre. Dicső elődjeink emlékét megőrizve szeretnék megköszönni a bajtársaink áldozatos munkáját!

Tisztelt Elnök Úr! A csendőrnap alkalmából a harkai őrs csinált egy fotósorozatot a Harkai lovascsendőrökről. Kérem tekintse meg ezeket. A fotókon a portyázó lovascsendőrök láthatók igazoltatás közben. Jól megjelenítettük az igazoltatás menetét. Abban az esetben ha tetszik önnek kérem továbbítsa megfelelő embernek hogy minél több csendőr bajtárs láthassa. Köszönöm szépen!

Híven Becsülettel Vitézül

Comments are closed.