Az egyesület célja

Stratégiai célkitűzésünk a bűnözés visszaszorítására, a hatékony közbiztonság megteremtésére a Magyar Rendőrség eredményesebb munkája mellett, vidéki viszonylatban a Magyar Csendőrség visszaállítása, sikeres működtetése törvényes úton, mint az Európai Unió számos országában és a tengerentúlon is. Ezek az országok: Olaszország, Vatikán, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Németország, Románia, Törökország, Kanada, Japán.

Bajtársi szervezetünk a területi csoportok, vagyis a tiszteletbeli cserndőrörsök rendszerére épül. Az őrsök és csendőrszárnyak törvényes keretek között a részükre kiadott Működési Szabályzat rendelkezései szerint az elnökség irányítása, felügyelete mellett végzik munkájukat.

Célunk a fentieken kívül csendőrök és csendőr leszármazottak felkutatása, szükség esetén segítése, csendőrségtörténeti relikviák, visszaemlékezések gyűjtése az egyesületi dokumentációs központ, a leendő egyesületi csendőr emlékszoba részére, kegyeleti szertartáson való részvétel, csendőr-honvéd sírok gondozása, csendőrség népszerűsítése nemzeti, egyházi ünnepeken, lakossági fórumokon, ifjúsági- és sport rendezvényeken, részvétel a katasztrófa elhárításban, csendőrség-történeti kutató munkában, helyi katasztrófa elhárításban, lakosság megsegítésében, szükség szerint helyi közbiztonsági szolgálat a rendőri szervekkel együttműködésben jelentik főbb feladataikat.